MAGYAR SZABADSÁGHŐSÖK NYOMÁBAN A DÉLVIDÉKEN - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
 
 
  Intézményv. pályázatFelvételi jegyzékÁlláshirdetésKépzéseinkÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokTanfolyamokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSzülői munkaköz.HivatkozásokNyitóoldalSZÉJ 2016Közösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaSZÉJ_2017Határtalanul_2017-18Fotovoltaikus r.SZEJ_2018
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2018. Márc. 18. 9:03
Jelenleg 10 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 420005Ezt az oldalt 1044 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 743 volt.

 

2017.09.21-25.

Létszám:44 fő (40 tanuló + 4 tanár)

A program: itt

A kirándulás (HATÁRTALANUL PÁLYÁZATUNK) blogja: itt

2018.03.19-23.
2018. március 18., vasárnap
És elérkezett a viszontlátogatás ideje. Holnap, 2018. március 19-én indulnak Óbecséről Magyarországra a szeptemberi vendéglátóink. Bár az időjárás eléggé zord, talán a tavaszi hó sem veszi kedvüket, hogy velünk együtt körbenézzenek egy kicsit a Dunántúlon, illetve Budapestre is ellátogassanak.
Holnap először Pécs városát fogják megtekinteni, majd estefelé már meg is érkeznek a szállásukra. Kedden pedig a sulinkban várjuk a csoportot.
Hát jó utat holnapra a csapatnak!!!
 
És eljött az utolsó nap... (5. nap)
Szeptember 25. A kirándulás utolsó napja. Kicsit vártuk is már, hogy véégre a saját ágyunkban aludjunk egy jót, de mellette nagyon szomorúak voltunk, hogy elteltek ezek a napok. Annyi fantasztikus élményben volt részünk, hogy jó sokáig fogjuk emlegetni még ezeket, sokáig tudunk erőt meríteni a mindennapok leküzdéséhez mindabból, amit ott láttunk, átéltünk.
Az utolsó nap is tartogatott még felejthetetlen pillanatokat. Szállásadóink szerveztek nekünk kürtöskalács-sütést. Mindenki saját magának készíthette el a finom kalácsot. Ültünk a kemence előtt, és forgattuk a parázs felett a tésztát. Kicsit füstös lett, kicsit néhol megégett, de ez senkit nem érdekelt. Nagyon jó élmény volt ez is. Nemcsak diáknak, tanárnak is. Fáradtak voltunk, de együtt dolgoztunk, felelevenítettük az elmúlt napok vidám perceit, és közben elfogyasztottuk a kürtöst. 
Aztán még megnéztünk egy pékmúzeumot és a Mesterségek házát, amik ugyancsak sok új ismerettel gazdagítottak minket, majd pedig elindultunk haza. 
Ahogy átléptük a határt, kicsit megkönnyebbültünk. Magyarország. Itthon vagyunk.
Szerencsére épségben, mindenféle probléma nélkül megérkeztünk.

 

Köszönjük, hogy részünk lehetett ebben az élményben!

 


 Beszámoló a 4. napról

Talán ezt a napot vártuk a legjobban, hiszen Nándorfehérvár, azaz Belgrád volt az egyik program ezen a napon. Nándorfehérvárról már az általános iskolában is hall minden diák, talán az egyik legismertebb ütközet az 1456-os diadal. Hunyadi, Kapisztrán János, Dugovics Titusz és a névtelen hősök minden magyar ember példaképe lehetnek. Kimondhatatlan nagy öröm, hogy minderről, magáról a csatáról, a hősökről az adott helyszínen, ott, ahol a csata folyt, emlékezhettünk meg, hogy együtt énekeltünk el a Himnuszt, ezzel is tisztelegve a nagyok előtt. Talán nem is lehet ezt az érzést leírni. Jó volt látni, ahogy az általában izgő-mozgó diákság szinte szájtátva hallgatta a honismereti vezetőnk előadását, majd pedig nem érezte cikinek, hogy az éppen mutáló hangján énekeljen nemzeti énekünket. Persze a mai napban más programok is voltak még, amelyek során úgy érezhettük, hogy jó magyarnak lenni. Voltunk Kiss Ernő, az aradi 13 egyik vértanúja sírjánál. Diákjaink egy verssel emlékeztek még róla, és meg is koszorúztuk az emlékművét. Ezután Zimonyba mentünk, ahol a Hunyadi-tornyot néztük meg. Nagybecskereken is jártunk, sétáltunk a főtéren, megnéztük a monarchiabeli épületeket, és nagyon jó érzés volt, hogy ottani magyarok odajöttek a csoportunkhoz, amikor meghallották a magyar szót, ugyanis arrafelé sajnos egyre kevesebb a magyar lakosok száma.
Összegezve a mai napon ismét sok élményben, szép látványban volt részünk. 

 

 

Beszámoló a 3. napról
A mai napunk ismét élménydús és programokkal teli volt. Reggeli után egy kis focival indítottuk a napot. Aki nem akarta a labdát hajtani, az akár kondizhatott is, vagy sétálgathatott a tanyán. 10 órakor indultunk az első állomásunkhoz, a péterváradi erődítményhez, ahol az óbecsei diákok és kísérőik is csatlakoztak hozzánk. A vár és a kilátás csodálatos volt, rengeteg szelfit készítettünk a gyönyörű panorámával a háttérben.
Ezután Újvidék következett, Szerbia második legnagyobb városa. Megtekintettük a város katolikus templomát, a főterét, a pravoszláv templomot, majd pedig vásárolgattunk és sétáltunk a központban.

Este együtt vacsoráztunk a szállásunkon a csoporttal, utána pedig néptánc oktatás kezdődött: a két csoport együtt próbálta követni a tanár egyre bonyolultabbá váló tánclépéseit kisebb-nagyobb sikerekkel. A két csoport nagyon jól összebarátkozott, és a búcsúzáskor már arról beszéltek, hogy mennyire várják, hogy márciusban újra találkozhassanak, addig pedig természetesen tartani fogják a kapcsolatot a facebookon, instagrammon keresztül. 

1-3. nap képekben: ITT

A 2. nap eseményei

A finom és bőséges reggeli után elindultunk az Óbecsei Műszaki Iskolába, akikkel közösen valósítjuk meg ezt a projektet. Nagyon szívélyesen fogadtak minket, műsorral és egy kis megvendégeléssel is készültek. Mi is bemutatkoztunk, bemutattuk iskolánkat és Zalaegerszeg városát, majd átadtuk a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és iskolánk ajándékait az iskolavezetésnek, a diákoknak és az iskola könyvtárának.
Ezután a város egyik nevezetességét látogattuk meg, a Than-házat, ami egy interaktív kiállítás, akár a budapesti Csodák Palotája. A diákok nagyon jól érezték magukat, minden attrakciót kipróbáltak.
Az utunk következő állomása az óbecsei régi zsilip volt, aminek terveit Eiffel tervezőirodája készítette. Bár már nem működik, de igazi látványossága a városnak. Ezután következett a várva várt ebéd, amit egy régi szélmalomban kialakított étteremben fogyasztottunk el.
Törökbecse következett az ebéd után. Gróf Leiningen-Westenburg Károlynak, a település szülöttének szobrát kerestük fel, és mécsest gyújtottunk az aradi vértanú tiszteletére, majd a törökbecsei temetőbe mentünk, ahol a Vajdaság egyetlen 1848/1849-es emlékműve áll, a Hungária szobor. Megkoszorúztuk, és itt is mécsest helyeztünk el a hősök emlékére.
Talán a kirándulás egyik legszebb programja volt az aracsi romtemplom felkeresése. Ez a román kori templom az aracsi puszta közepén állva lenyűgöző látványt nyújt az ide látogató turistáknak.
Ezután visszaindultunk a szállásra. megvacsoráztunk, majd az est további része beszélgetéssel. zenehallgatással folytatódott.
 

 

 

 

 
Beszámoló az első napról
Reggel 7.30-kor szerencsésen útnak indultunk 40 diákkal és 4 kísérő tanárral az 5 napos kirándulásnak. Elsőként felkerestük a nagykőrösi Svájci házat, ahol egy festészeti és fotókiállítást tekinthettünk meg, ami Arany János műveihez kapcsolódott. A tárlatvezető köszöntött minket, majd rövid megemlékezést tartottunk Arany Jánosról, hiszen ebben az évben ünnepeljük születésének 200. évfordulóját. 2 tanulónk tolmácsolásában felelevenítettük életének fontosabb szakaszait, kitérve a Nagykőrösön töltött időszakra, majd meghallgattuk Kulják Márk előadásában az egyik itt írt balladáját, az Ágnes asszonyt.
Ezután elindultunk Szerbia felé, az országot Röszkénél hagytuk el. A következő állomásunk Szabadka volt, ahol megismerkedtünk a honismereti vezetőnkkel, Faragó Zoltánnal, aki nagyon érdekes és információkban gazdag városnéző körúttal színesítette a programunkat. Először felkerestük Kosztolányi Dezső lakóhelyét, azt a gimnáziumot, ahol az író édesapja igazgatóként dolgozott, és itt is élt családjával. Megtekintettük többek között a szecesszió stílusában épült Városházát, a Kaptárházat, a Mézeskalács házat, majd megkoszorúztuk a Kosztolányi család síremlékét.
Ezután a szállásra utaztunk, ahol nagyon finom vacsorával és szeretetteljes fogadtatással vártak minket. 
A vacsora után megbeszéltük a következő nap programjait, és fáradtan, de élményekben gazdagodva vonultunk a szobáinkba.

 

 

2017.09.21 7:45: Elindult a csapat a MUN-482-es rendszámú autóbusszal Nagykőrös felé..

 

 

 

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:Határtalanul_2017-18Felvételi jegyzékSZEJ_2018Érettségi vizsga 2018 május-júniusReformáció 500KépzéseinkI3 versenyVersenyeink_2017-18Érettségi 2017 őszSZÉJ_2017Közzétételi listaMODERN FRIZURÁM HAJFONÁSSAL 2017Közösségi szolgálatVersenyeredményekIskolaújságIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Karácsony 2017
Adventi témahét 2017 - Teadélután HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:Sikerek a fodrászoknál
2017. Nov. 29. (Szerda)
Dorina újabb sikere
2017. Nov. 13. (Hétfő)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Eseményeink: Határtalanul – óbecsei diákok látogatása iskolánkban (2018.03.19-23.)
Ma (Hétfő)
Kenguru verseny
2018. Márc. 20. 10:00 (Kedd)
Tavaszi szünet (első nap)
2018. Márc. 29. (Csütörtök)
Tavaszi szünet
2018. Márc. 30. (Péntek)
Tavaszi szünet
2018. Ápr. 2. (Hétfő)
További események...
 
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20