Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/kapcsolat.php on line 4
Munkácsy Technikum - ÖKOISKOLA - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLA
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
2020. Okt. 5. 17:55
Jelenleg 9 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 546507Ezt az oldalt 232 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 99 volt.

MUNKÁCSY
TECHNIKUM

 

 TESZTELD MAGAD!

 

TESZEDD!

 

FENNTARHATÓSÁGI TÉMAHÉT

KÉPGALÉRIA

Faültetés 2019: ITT
ÖKONAP 2019: ITT
Faültetés 2018: ITT
ÖKONAP 2018: ITT

További képek az iskola életéről: ITT 

 

FONTOS

Az ENSZ 1972-ben környezetvédelmi világnappá nyilvánította a mai napot, azaz június 5-ét.
A környezetvédelem minden olyan intézkedést magában foglal, amely a környezet megóvása érdekében történik, azzal a céllal, hogy minden egyes élőlénynek megmaradhassanak a természetes életfeltételei.
Ennek érdekében az emberiség által okozott károkat meg kell szüntetni. A legfontosabb cselekvési területekhez tartozik a klíma-, erdő-, és vízvédelem.
Ebben az évben kiemelt téma a globális felmelegedés problémája és a levegőszennyezés.
 
A globális felmelegedés drámaian sürgős és komoly gond. Nem a konferenciákon múlik a megoldás! Mindegyikünk jelentős mértékben hozzájárulhat, ha felelősségteljesebb életvitelt alakít ki – az apró hétköznapi dolgokkal kezdve.
 
Íme néhány példa:
1.         Ne hagyd az elektromos eszközöket standby-ra állítva. Egy TV, amit naponta 3 órára kapcsolnak be (átlagosan ennyit töltenek TV nézéssel az európaiak) és a nap maradék 21 órájában standby-ra van állítva, az általa felhasznált energia 40%-át a standby üzemmód alatt használja.
2.         Vásárolj intelligensen. 1db 1,5 literes palackhoz kevesebb energia kell, és kevesebb hulladék lesz belőle, mint 3db félliteresből. Továbbá vásárolj újrahasznosított papírt: 70-90%-kal kevesebb energia kell az újrahasznosított papír előállításához, és megvédi az erdőket világszerte
3.         Használd többször a bevásárló szatyrokat. Vásárláskor energiát és hulladékot is megtakarítasz, ha újra használható szatyrot használsz ahelyett, hogy minden üzletben elfogadod az eldobhatókat. A hulladék nemcsak szén-dioxidot és metánt bocsát a légkörbe, de szennyezheti a levegőt, a talajt és a talajvizet is.
4.         Gyűjtsd szelektíven a hulladékot.
5.         Csökkentsd a hulladékot. A legtöbb termék, amit vásárolunk, üvegházgázt termel valamilyen módon, pl. a gyártás vagy a forgalmazás során. Ha az uzsonnát újrahasználható dobozba csomagolod az eldobható helyett, megtakarítod az újabb eldobható csomagolás előállításához szükséges energiát.
6.         Csökkentsd az autóval megtett kilométereket gyaloglással, kerékpározással, közös utazással és a tömegközlekedés igénybevételével, amikor csak lehet. Ha csak heti 15 kilométerrel kevesebbet vezetnél, az évi kb. 250kg szén-dioxid kibocsátást szüntetne meg évente.
7.         Vezess óvatosan, és ne pazarold az üzemanyagot. Csökkentheted a CO2 kibocsátást, ha módosítasz a vezetési stílusodon. Válassz megfelelő sebességfokozatot, ne taposd a gázpedált, amikor lehet, a fékpedál helyett használd a motorféket, és állítsd le a motort, ha több mint 1 percig egy helyben állsz. A vezetési stílus módosításával pénzt, üzemanyagot és gépkocsi karbantartási költséget takaríthatsz meg.
8.         Hetente ellenőrizd az autógumik nyomását. A helyes beállítás több mint 3%-kal javíthatja a fogyasztást. Mivel minden megtakarított liter benzin kb. 2, 5kg CO2-t tart távol a légkörtől, az üzemanyag felhasználásnak minden csökkentése számít!
9.         Ültess fát!
Egy fa élete során 1 tonna szén-dioxidot köt meg. A fák árnyéka a légkondicionáló számlát 10-15%-kal csökkentheti.

 

10.       Védd és őrizd meg az erdőket világszerte. Az erdőknek igen fontos szerepe van a felmelegedésben: szenet tárolnak. Amikor az erdőket felégetik vagy kivágják, a raktározott szén felszabadul, és a légkörbe kerül
 

HASZNOS

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:ÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Karácsony 2019
Teremdíszítő-verseny 2019 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:
Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
Siker a Kárpát-medencei döntőn
2020. Márc. 2. (Hétfő)
További hírek...Iskolaújság
Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
Örökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)

Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Eseményeink:
Deprecated: Function split() is deprecated in /var/userdata/web/munkacsyszki.hu/website/www/fuggvenyek.php on line 232
Őszi szünet utáni első tanítási nap
2020. Nov. 2. (Hétfő)
További események...
 
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20