Az Ökoiskola Hálózat 320. Hírlevele - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevél302. hírlevél305. hírlevél306. Hírlevél309. hírlevél310. Hírlevél311. Hírlevél312. Hírlevél313. Hírlevél314. Hírlevél315. Hírlevél319. Hírlevél320. Hírlevél322. Hírlevél323. Hírlevél329. Hírlevél330. Hírlevél331. Hírlevél332. Hírlevél333. Hírlevél334. Hírlevél335. Hírlevél336. Hírlevél337. Hírlevél339. Hírlevél340. Hírlevél341. Hírlevél342. Hírlevél344. Hírlevél345. Hírlevél346. HírlevélKülönszám347. Hírlevél348. Hírlevél349. Hírlevél350. Hírlevél352. Hírlevél353. Hírlevél357. HírlevélKülönszám359. Hírlevél363. Hírlevél365. Hírlevél366. Hírlevél367. Hírlevél368. Hírlevél369. Hírlevél398. HírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 13 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 590736Ezt az oldalt 1833 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1765 volt.

Az Ökoiskola Hálózat 320. Hírlevele

2012.05.22.

1. Ökoiskola címátadó ünnepség - június 9.

2. JEGYZŐKÖNYV a IV. Dél-alföldi Zöld Diákparlament üléséről

3. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele és Módszerkosara

4. FOLYTATÓDIK MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓJA

5. Az ÖkoEnergia Program Kft. víztakarékossági programja

6. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület táborozási ajánlata

7. A CSEMETE 2012-es tábori ajánlatai

8. A GLOBAL ECOVILLAGE NETWORK TALÁLKOZÓJA KRISNA-VÖLGYBEN

9. Az Interaktív Természetismereti Tudástár nyáron is szeretettel várja a természettudomány iránt érdeklődőket

 

 

1. Ökoiskola címátadó ünnepség - június 9.

 

Az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címre benyújtott pályázatok bírálata megtörtént. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az Értékelő Bizottság a cím elnyerésére tett javaslatát előterjesztette az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé jóváhagyásra. A jóváhagyást követően nyilvánosságra hozzuk a pályázat eredményét.

 

A tervek szerint a cím elnyerését tanúsító oklevelet ünnepélyes keretek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Vidékfejlesztési Minisztérium tisztségviselői adják át az iskolák képviselőinek 2012. június 9-én 10 órától (regisztráció 9 órától) a Városmajori Gimnáziumban (1122 Budapest, Városmajor u. 71.) Az átadóünnepséget rövid szakmai program követi, mellyel az ökoiskolák munkájukhoz kívánunk ölteteket, segítséget nyújtani.

 

A jelentkezés módjáról a nyertes iskolák a pályázat eredményéről szóló tájékoztatással együtt kapnak információkat.

 

 

2. JEGYZŐKÖNYV a IV. Dél-alföldi Zöld Diákparlament üléséről

 

Felkerült a Hálózat honlapjára a 2012.március 30-án Tiszaalpáron megrendezett IV. Dél-alföldi Zöld Diákparlament üléséről készült jegyzőkönyv, határozat és beszámoló!

 

Elérhető: http://www.ofi.hu/okoiskola/esemenyek/jegyzokonyv-iv-del

 

 

3. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület hírlevele és Módszerkosara

 

Az alábbi linkeken elérhető az MKNE legújabb hírlevele és módszerkosara.

http://mkne.hu/modszerkosar/12maj.pdf

http://mkne.hu/kor/1205.pdf

 

 

4. FOLYTATÓDIK MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB HULLADÉKGYŰJTÉSI AKCIÓJA

 

A belterületek megtisztítását tűzte ki célul idén a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án reggel 8 és este 6 óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség. A szervezők ebben az évben is várják a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, civil szervezetek, egyéni önkéntesek jelentkezését. Regisztrálni május 30-ig lehet a www.teszedd.hu honlapon. Az esemény kiemelt kommunikációs főtámogatója az MTVA Zrt.

 

Az országos hulladékgyűjtési akció célja, hogy széles összefogással a lehető legtöbb hulladéktól tisztítsuk meg az országot – mondta el a vidékfejlesztési miniszter a projektnyitó sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor hangsúlyozta: Mindig is büszkék lehettünk történelmünkre és arra, hogy tiszta nép és ország vagyunk, a jövőben is ezt a karaktert kell erősítenünk. Éppen ezért mindazok jelentkezését várjuk, akik szeretnének tenni azért, hogy környezetük tisztább, rendezettebb legyen.

 

A Belügyminisztérium a vízügyi igazgatóságok segítségével, a Start munkaprogramnak köszönhetően 3750 munkatárs közreműködésével vesz részt a TeSzedd!-ben – jelentette be a belügyminiszter. Pintér Sándor hozzátette: a tárca biztosítja a gépi hátteret is a hulladékgyűjtési akcióhoz. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy mennyire fontos környezetünk rendje.

 

A közmédia majdnem húsz évvel ezelőtt már vállalkozott arra, hogy országos köztisztasági akciót indít – emlékeztetett rá a TeSzedd! kiemelt kommunikációs főtámogatói feladatait ellátó MTVA Zrt. vezérigazgató-helyettese. Gazsó L. Ferenc kijelentette: a klasszikus közmédia feladata, hogy nyomon kövesse ezt az eseményt, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az emberek tisztává varázsolják szűkebb környezetüket. A közszolgálati média 4 televízió- és 2 rádiócsatornája már a kedd esti híradóval kezdődően országszerte beszámol a TeSzedd! eseményeiről, és június 2-án este 90 perces összefoglalót ad az egész napos programról.

 

A kormányzás egyik legsikeresebb akciójának, „márkanevének” nevezte a TeSzedd! mozgalmat Rétvári Bence. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: az a 160 ezer ember, aki a tavalyi akcióban részt vett, megmutatta, hogy van értelme a közös cselekvésnek. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az emberek hajlandók áldozni a szabadidejükből környezetük igényesebbé, szebbé tételére. Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy tavaly a 160 ezer önkéntes 1000 helyszínen több ezer tonna hulladékot gyűjtött össze. Az akcióba 165 vállalat, 403 civil szervezet, 551 közintézmény kapcsolódott be.

 

A TeSzedd! szemléletformáló erejére hívta fel a figyelmet az akciót finanszírozó Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője. Vámosi Oszkár elmondta: egyetlen nap alatt nem lehet Magyarországot kitakarítani, ezért nagyon fontos a tudatosság és az, hogy egy nap se dobjuk el a szemetet. Statisztikailag kimutatták, hogy aki már részt vett valamilyen szemétgyűjtési akcióban, sokkal jobban odafigyel környezete tisztaságára. Vámosi Oszkár a sajtó jelenlétében regisztrált a teszedd.hu oldalon, ahol egyének és csoportok is jelentkezhetnek május 30-ig Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára.

 

 

5. Az ÖkoEnergia Program Kft. víztakarékossági programja

 

Az ÖkoEnergia Program Kft. víztakarékossági programot indít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium intézményei számára. Lehetőséget kínálunk hatékony, minőségi víztakarékos eszközök megvásárlására, felszerelésére. Ingyenes helyszíni felmérést végzünk az intézményekben, és a vízfogyasztási szokásokat figyelembe véve, javaslatot teszünk az optimális víztakarékos eszközök kiválasztására, illetve kalkulációt készítünk a beruházás várható megtérülési idejéről.

A csapok, zuhanyzók valamint a WC-tartályok energiatakarékossá tételével az adott intézmény akár 30-40% -kal csökkentheti víz- és csatornadíj költségeit, így a beruházás rövid időn belül, várhatóan 3-6 hónap alatt megtérül.

RC Mannesmann, német minőségi víztakarékos termékeink egyszerűen felszerelhetőek és hosszú távú megoldást kínálnak az energiahatékonyság növelésére, 5 év garanciával.

Intézményi referenciáinkat, kérjük, tekintsék meg honlapunkon: www.okoenergia.com.

 

 

6. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület táborozási ajánlata

 

„Mocorgó puli” tábor!

 

A tábor időpontja: 2012. július 2-től 6-ig (hétfőtől péntekig).

Helyszíne: Dévaványa - Réhely (Békés megye, Körös-Maros Nemzeti Park), oktatóközpont (természeti környezetben, Dévaványától 5 km-re).

Szállás: 3+3 ágyas, fürdőszobával ellátott szobákban.

Étkezés: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora.

Részvételi díj: 26 000 Ft/fő

(anyagköltség, szakmai programok, szállás, ágyneműhasználat, szolgáltatások, étkezések).

Utazás: egyénileg, vagy igény szerint Budapestről szervezetten, kísérővel oda-vissza.

(A táborban szükségünk lesz biciklire. Akinek problémát jelent elhozni a sajátját, annak a helyszínen tudunk bérelni plusz költség fejében, ami kb. 1000 Ft/nap, rövidebb időre kb. 300 Ft/óra.)

 

Várjuk minden olyan 8-12 éves korú gyerek jelentkezését, aki szereti a természetet, biztonságosan közlekedik kerékpáron, szívesen megismerné a környék élőhelyeit, a puszta élővilágát, és szereti a kalandokat!

 

Tervezett programok: ismerkedés a környék élővilágával (terepgyakorlatok), csillagászat, éjjeli túra, madármegfigyelések, madárgyűrűzés, kézműveskedés, Dévaványa értékeinek felfedezése, kerékpártúrák, lovas kocsikázás, vetítéssel egybekötött előadás, „boszorkánykonyha” (gyógynövények gyógyhatásai), közösségi játékok…

 

Minden egyéb részletről a jelentkezőket külön tájékoztatjuk.

Táborvezető: Saly Erika.

Segítőtársak: Victor András, fiatal pedagógushallgatók és más szakemberek.

 

Jelentkezés és további információ:

Saly Erikánál (telefonszám: 30/356-11-34, e-mail: erika.saly@gmail.com).

 

Jelentkezési határidő: 2012. június 10.

(A jelentkezés sorrendjében tudunk fogadni max. 20 főt.)

 

A tábori díjat átutalással kérjük befizetni június 22-ig, az alábbi számlaszámra:

 

17000019-11704959.

A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a táborozó nevét, s azt, hogy „Mocorgó puli tábor”.

 

 

7. A CSEMETE 2012-es tábori ajánlatai

 

Kedves Érdeklődők!

 

Közeleg a kirándulásokra, nyári táborokra jelentkezések határideje. Az alábbiakban olvasható idei CSEMETÉ-s kínálatunk http://www.ofi.hu/okoiskola/esemenyek/csemete-2012-tabori, melyekről a www.csemete.com oldalon részletesebb információk is beszerezhetők, illetve a korábbi programok képes beszámolói is megtekinthetők.

 

8. A GLOBAL ECOVILLAGE NETWORK TALÁLKOZÓJA KRISNA-VÖLGYBEN

 

Az idei évben az Global Ecovillage Network (GEN) európai szekciójának nyári találkozója Krisna-völgyben lesz július 10. és 13. között.

 

http://oktatas.krisnavolgy.hu/gen-talalkozo-krisna-volgyben#more-3274

 

A GEN több száz hivatalos külföldi és magyar résztvevőjén kívül július 13-án a nyílt nap alkalmával azoknak az érdeklődőknek is lehetőségük lesz bekapcsolódni az előadásokba és az eszmecserékbe, akik angol nyelvismerettel rendelkeznek.

 

Jelentkezni az alábbi email-címen lehet:

kgy@1108.cc

 

Mindenkit várunk szeretettel a GEN nyári ökofalu találkozóján.

 

Németh Péter

http://oktatas.krisnavolgy.hu/

 

 

9 Az Interaktív Természetismereti Tudástár nyáron is szeretettel várja a természettudomány iránt érdeklődőket.

 

Fiatal Kutatók Hete

 

A természetismereti tudományok a színfalak mögött.

Dátum: 2012.07.09-14.

Helyszín: SZTE JGYPK ITT 6725 Szeged Boldogasszony sgt.6.

Ajánlott életkor: 10-14

Programfelelős:Ilosvay György, Illés Gábor

Elérhetőség:62/572-424, tudaskapu2011@gmail.com

Csoportlétszám: 20 fő

Jelentkezési Határidő: 2012.Június 10. a létszám beteléséig

Menetrend

8-12.00 délelőtti foglalkozások

12.00 ebéd

13.00 Délutáni foglalkozások 16.00-ig

 

Amire számíts /programok/:

Madarat tolláról (barangolás a tudástárban, mikroszkóphasználat, metszetkészítés),Kémia boszorkánykonyhája (érdekes kísérletek), Egykori és mai gyűjtőeszközök(ismerkedés az eszközökkel, gyűjtés terepen), A Természetvédelem Magyarországon (talajvizsgálati módszerek), Talpam alatt, fejem felett (földrajz nap) Csináld magad (természetes anyagok felhasználásával, kosárfonás, termés bábuk, papírmasé)

 

ár: 15.000 Ft

 

Interaktív Természetismereti Tudástár

6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 6.

Tel: (06 62) 544 753

e- mail: tudaskapu2011@gmail.com

web:

www.tudaskapu.hu
www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Kék Bolygó- avatás
Szakmai Nap 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20