Az Ökoiskola Hálózat 339. Hírlevele - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevél302. hírlevél305. hírlevél306. Hírlevél309. hírlevél310. Hírlevél311. Hírlevél312. Hírlevél313. Hírlevél314. Hírlevél315. Hírlevél319. Hírlevél320. Hírlevél322. Hírlevél323. Hírlevél329. Hírlevél330. Hírlevél331. Hírlevél332. Hírlevél333. Hírlevél334. Hírlevél335. Hírlevél336. Hírlevél337. Hírlevél339. Hírlevél340. Hírlevél341. Hírlevél342. Hírlevél344. Hírlevél345. Hírlevél346. HírlevélKülönszám347. Hírlevél348. Hírlevél349. Hírlevél350. Hírlevél352. Hírlevél353. Hírlevél357. HírlevélKülönszám359. Hírlevél363. Hírlevél365. Hírlevél366. Hírlevél367. Hírlevél368. Hírlevél369. Hírlevél398. HírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 15 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 590170Ezt az oldalt 1747 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1673 volt.

Az ÖkoiskolaHálózat 339. Hírlevele

2012.11.12.

 

 

1. „NES” a kis lilik című rajzpályázat és meseíró pályázat

2. Biológiai inváziók: mintázatok és mechanizmusok

3. Zöld ünnep – Én ilyen karácsonyt szeretnék

4. Felhívás iskolai csoportoknak, baráti társaságoknak

5. 'Az Égig Érő Fa'

6. Szervezz filmvetítést!

7. 6. Dél-alföldi Régiós Karácsonyi Vásár Algyőn

 

 

1. „NES” a kis lilik című rajzpályázat és meseíró pályázat

 

 

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Mesemalom (mesemalom.hu), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület a fenti címen pályázatokat hirdet a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom alkalmából.

 

„NES” a kis lilik

 

Választható témák:

A) Sarkadi Ágnes „Nes” című meséjének illusztrációja, mely egy kis lilikről szól. A mese letölthető a következő honlapokról: www.vadludsokadalom.hu, www.mesemalom.hu, www.dunaipoly.hu

B) A költöző madarak életéhez, szokásaihoz kötődő maximum 3 oldalas mese.

 

Pályázati kategóriák:

A) Rajzpályázat:

- kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)

- felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)

B) Meseíró pályázat

- kisiskolás egyéni kategória (1-4. osztály)

- felső tagozatos egyéni kategória (5-8. osztály)

 

A pályaművek témája:

A) „NES” a kis lilik című mese illusztrációja

B) A költöző madarak életéhez, szokásaihoz kötődő mese

 

Általános tudnivalók:

A) A rajzpályázatra A/3, A/4 vagy A/5 méretű rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl. vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

 

Kérjük, hogy a rajzok hátulján jól olvashatóan tüntessétek fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felkészítő pedagógus telefonszámát. Kérjük, írjátok rá a pályázó pontos születési adatait (év, hónap, nap), az oktatási intézmény nevét és címét, az évfolyamot/osztályt is feltüntetve, valamint a felkészítő pedagógus nevét, e-mail címét.

 

A pályázat benyújtása:

A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Karlné Menráth Réka

1525 Budapest, Pf. 86.

 

Kérjük a borítékra írjátok rá a pályázat címét: „NES” a kis lilik

 

B) Minden pályázó csak egy, még meg nem jelent írással indulhat. A pályázatokat a mesemalom@gmail.com címre kérjük beküldeni. Az e-mail-ben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakóhelyét (település) és az elérhetőség céljából megadott e-mail címet. Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.

 

 

A pályázatok elküldési (mese) és postára adási (rajz) határideje: 2012. november 14.

 

Az alkotásokat pályázatonként és korosztályonként értékeljük és jutalmazzuk. A zsűri tagjai: Sarkadi Ágnes meseíró, Fekete Hajnal illusztrátor, Zsoldos Márton festőművész és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei. A legsikeresebb művek alkotói értékes díjakat nyernek. A legjobb alkotások megtekinthetők lesznek Tatán az Öreg-tónál 2012. november 24-én a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén. A három legszebbnek ítélt mesét megjelentetjük a mesemalom.hu-n. Felajánljuk, hogy a megjelenés keretében a Mesemalom illusztrátora, Fekete Hajnal akvarellképet készít a meséhez. A díjazott saját képeinek megjelentetését is kérheti a Mesemalmon, melynek technikai feltételeit a kiírók határozzák meg. Ráadásul a díjazott mesék hangos meseként is megjelennek az említett honlap Malomrádió szolgáltatásában a Mesemalom előadóművészei, Bölkény Ágota és Tóth Árpád tolmácsolásában.

 

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2012. november 24-én 11.30 órakor kerül sor Tatán az Öreg-tónál a XII. Tatai Vadlúd Sokadalom helyszínén, a tóparti madármegfigyelő toronynál.

 

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza.

 

További információk:

Karlné Menráth Réka: tel.: 06-30/663-4669, e-mail: szenasok@dinpig.hu

Csonka Péter: tel.: 06-30/663-4659, e-mail: mme24@freemail.hu

 

 

2. Biológiai inváziók: mintázatok és mechanizmusok

 

Tanárok és továbbtanulni vágyó diákok figyelmébe!

 

Érdekes előadássorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

http://mta.hu/data/cikk/13/7/73/cikk_130773/Meghivo_MTU_2012_Biologiai_Invaziok.pdf

 

Az idegenhonos fajok felmérésébe bekapcsolódni kívánó kollégák az előadóülés után egyeztethetnek az egyes területek szakértőivel a lehetséges feladatokról.

 

http://mta.hu/viii_osztaly_hirei/biologiai-invaziok-mintazatok-es-mechanizmusok-eloadoules-130773/

 

 

3. Zöld ünnep – Én ilyen karácsonyt szeretnék

 

Cím: Zöld ünnep – Én ilyen karácsonyt szeretnék

Kiíró: Harmónium Egyesület

Határidő: 2012. 12. 06.

Érvényes: 2012. 12. 06.

Tárgymutató: alkotói kreatív pályázat

Pályázhat: magánszemélyek, kiemelten a 6-18 éves korosztály

 

Közeledik az advent. Az évnek az az időszaka, amikor fokozottabban érdemes figyelnünk a környezetünkre, hiszen ezekben a hetekben vásárolunk a legtöbbet egész évhez képest, az ünnep kapcsán rengeteg szemetet termelünk, és millió fenyőfát vágnak ki országszerte, hogy azok 1-2 hétre a lakásunk díszei legyenek.

 

Pedig a karácsony lehet zöldebb!

További ötletek: http://bitly.com/zoldkaracsony

 

Kreatív pályázatunkra olyan alkotásokat várunk, amelyek ezeket a szempontokat is szem előtt tartva bemutatják, hogyan tenné zöldebbé, környezetbarátabbá a karácsonyt készítője, családjában hogyan fordítanak figyelmet a hulladékmegelőzésre, az energiatakarékosságra is az ünnep során.

 

Az Aprólépés csapata a közelgő karácsony alkalmából kreatív alkotói pályázatot hirdet.

 

Pályázni két kategóriában lehet:

 

1. "Zöld ünnep – Én ilyen karácsonyt szeretnék" címmel szabadon választott technikával készített illusztrációkat (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó) várunk

2. “Öko karácsonyfadísz” kategóriában pedig természetes anyagból esetleg másodnyersanyagból készült karácsonyfadíszek és karácsonyi kiegészítők (díszítő füzér, képeslap, ajtódísz, adventi koszorú stb.) fotóit várjuk.

 

Pályázás módja:

 

A fotókat a www.aprolepes.hu oldalon történt előzetes regisztráció/bejelentkezés után a Pályázok menüpont alatt kérjük feltölteni (jpg formátum, ékezetmentes fájlnév, max. 2MB). Figyelem! Postai úton és e-mailben érkezett pályázati anyagokat ezúttal nem tudunk fogadni!

A december 6-án éjfélig beérkezett alkotásokat közönségszavazásra bocsátjuk, a közönségszavazás zárónapja december 17. (hétfő). Egy alkotásra egy személy csak egyszer szavazhat.

Eredményhirdetés: december 19.

 

Feltüntetendő adatok: az alkotó pontos neve, életkora, valamint az alkotó osztálya, iskolája, ha a beküldő nevezni szeretne a csapatversenyre is. Emellett kérjük az alkotás alapanyagát, technikáját is megjelölni.

 

Díjazás:

 

A legtöbb alkotást nevező közösség részére ingyenes ökonapot szervezünk! http://www.aprolepes.hu/component/content/article/36-hirfolyam/222-aprolepes-oekonap-a-tiszaalpari-arpad-fejedelem-altalanos-iskolaban

 

A legjobb pályaművek szerzői - környezettudatosságra nevelő könyveket, társasjátékokat, kiadványokat kapnak. Kategóriánként 6-6 díjat osztunk ki, a kategóriákat korcsoportokra bontjuk (6-12 éves, 13-18 éves korosztály).

 

Pályaművek felhasználása:

A pályázók pályázatuk beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Kiíró a későbbiekben ellenszolgáltatás nélkül digitális vagy nyomtatott formában közzétegye a szerző feltüntetésével.

Pályázó kijelenti, hogy az általa beküldött fotónak, videónak ő a szerzője ill. megjelölte annak pontos szerzőjét és ezáltal joga van publikáltatni. A szerzői jog a fotó/videó készítőjénél marad.

A feltöltő személy garantálja a feltöltött pályaművek eredetiségét.

 

További információ:

Tel: 1-210-3090

Email: info@aprolepes.hu

http://www.aprolepes.hu/kapcsolat

 

Feltöltési határidő: 2012. december 06. 23:59

 

 

4. Felhívás iskolai csoportoknak, baráti társaságoknak

 

Kedves Iskolás Barátunk!

 

Környezetünk és életünk fenntarthatóvá, környezettudatosabbá, egészségesebbé tétele érdekében várunk benneteket egy évszakokon átívelő projektre, melynek címe:

 

TERMÉSZETESEN A TERMÉSZETTEL.

 

A projekt során az interneten keresztül kapjátok a feladatokat, melyet saját lakókörnyezetetekben, iskolátokban kell megvalósítanotok. Ezen játékos feladatok megoldása során gyarapodik tudásotok azzal kapcsolatban, hogy saját életeteket hogyan tehetitek egészségesebbé, környezeteteket fenntarthatóbbá.

Végre azt csinálhattok, amit akartok!

 

A projekt során három alkalommal ajánlunk különféle tevékenységeket, melyek közül elegendő egy önállóan megoldhatót és egy felnőtt segítségét igénylőt megvalósítanotok témakörönként.

 

Milyen előnyöket nyújt ez számotokra?

 

1. Ingyenes segédanyagokat küldünk nektek a feladatok megoldásához.

2. Jó közösség alakul ki a közös munka során.

3. Az interneten keresztül megmutathatjátok a világnak, hogy mit tudtok.

4. Élhetőbbé válik az életetek.

5. Formálhatjátok saját iskolátok arculatát.

6. Tanulhattok a többi csoport munkáiból.

7. Új kapcsolatok épülhetnek ki a résztvevő iskolák tanulói között.

 

ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN: A LEGAKTÍVABB ISKOLÁK KÉPVISELŐIT A PROJEKT ZÁRÁSAKÉNT EGY JUTALOMNAPRA VÁRJUK ÉRDEKES FELADATOKKAL, KIRÁNDULÁSSAL.

 

Kiket várunk?

 

Elsősorban iskolai közösségeket, de baráti társaságok jelentkezésének is örülünk.

A feladatok különböző iskolatípusban tanulók számára is megoldhatók, ezért iskolatípustól függetlenül mindenki jelentkezését örömmel fogadjuk.

 

A jelentkezés feltételei:

Határidő: 2012. november 20.

 

Jelentkezés módja: e-mailben az erdeiiskola@erdiskegy.hu, vagy eva.boros@freemail.hu címre kérjük megküldeni a következő adatokat:

 

Iskolák esetében: az intézmény neve, székhelye, kapcsolattartó pedagógus neve, elérhetősége, e-mail címe, a projektbe bevont tanulócsoportok megnevezése, létszáma, bekapcsolódó kollégák adatai (név, szak).

 

Baráti közösségek esetén: minden tag személyes adatainak (név, osztály, lakcím, iskola) megadása.

 

Bekapcsolódni legkésőbb az első forduló beadási határidejéig (2013. január 5.) lehet.

 

Feladat: Három alkalommal minimum két vállalt feladat megvalósítása a saját intézményben vagy lakóhelyen. Az elkészült produktumokról kép, írásos beszámoló, szöveges, rajzos produktumok esetén a késztermék, stb. beküldése interneten keresztül.

A feladatokat e-mailben küldjük a jelentkezőknek, illetve az egyesület honlapján is megtekinthetők. Az első forduló feladatai november elején kerülnek fel a honlapra (www.erdiskegy.hu).

 

Aktivitás: Keressük a legaktívabb jelentkezőket! Őket külön jutalomban részesítjük.

Iskolák esetében, akik a legtöbb tanulót, pedagógust, szülőt tudják bevonni a programok megvalósításába, illetve akik a legtöbb feladatot megoldják, megvalósítják. Baráti társaságok esetén a legtöbb feladatot beküldőket.

 

ERDEI ISKOLA EGYESÜLET

A PROJEKT A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM ZÖLD FORRÁS PROGRAMJA TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG

 

5. 'Az Égig Érő Fa'

 

Az Ösvény Oktatóközpont művészeti pályázatot hirdet 'Az Égig Érő Fa' címmel, kicsiknek és nagyoknak, verselőknek és rajzolóknak!

 

 

A pályázat témája: 'Az Égig Érő Fa'

 

Várjuk alkotásaitokat, melyekkel elmesélitek, vajon milyen is ez a fa, mi történik hűsítő lombjai alatt, milyen lények laknak odvaiban, milyen madarak fészkelnek az ágain. Vajon hogyan nyújtózik a nap felé, hogyan karolja magához a csillagokat? Van-e olyan kalandvágyó hős, aki vállalkozik arra, hogy megmássza? És ha igen, vajon mit talál az ágak sűrűjében?

 

 

Pályázataitokat az alábbi kategóriákban várjuk:

 

1. Rajz, festmény

2. Fotó, fotómontázs

3. Egyéb képzőművészeti alkotás (pl. szobor, kisplasztika)

4. Irodalmi alkotás

 

A pályázat beküldésének módja és határideje:

 

Kérünk titeket, hogy verseiteket, történeteiteket, fotóitokat, rajzaitok szkennelt változatát illetve az egyéb alkotásokról készült fotókat 2013. január 7-ig küldjétek el az iroda@osvenykft.hu e-mail címre, nevetekkel, korotokkal, lakcímetekkel és munkátok rövid (néhány mondatos) leírásával kiegészítve. A tárgyban tüntessétek fel: 'Az Égig Érő Fa (választott kategória)'!

 

A fotók és szkennelt képek esetén ügyeljetek, hogy azok felbontása megfelelő (legalább 1024*768 pixel) legyen! Amennyibenn szoborról, kisplasztikáról vagy bármilyen térbeli alkotásról van szó, kérünk titeket, hogy maximum 10 képet küldjetek!

 

 

A pályaművek értékelése:

 

A beérkezett pályaművekből egy virtuális kiállítást állítunk össze Facebook-oldalunkon illetve honlapunkon, ahol a résztvevők nevét, korát és a munkájukról szóló rövid leírást is feltüntetjük. Ezenkívül szeretnénk minden résztvevőt emléklappal, illetve a kategóriák legjobbjait néhány szerény, de saját készítésű ajándékkal is megjutalmazni. Az eredményeket január közepén hirdetjük majd ki.

 

 

 

Reméljük örömötöket lelitek majd az alkotásban! Ha egy kis inspirációra van szükségetek, látogassátok meg Facebook-honlapunkat (https://www.facebook.com/oktatokozpont.osveny), ahol november során érdekes, elgondolkodtató, szórakoztató vagy éppen gyönyörködtető dolgokat fogunk megosztani az 'Égig Érő Fákról' és elkalauzoljuk olvasóinkat a mesék és mondák világába éppúgy, mint az ég felé kapaszkodó fenyőkhöz és távoli (avagy éppen közeli) famatuzsálemekhez.

 

Szeretettel várjuk munkáitokat!

 

Üdvözlettel: az Ösvény csapata

 

 

6. Szervezz filmvetítést!

 

Érdekel, hogy mi került a tányérodra, milyen tájfajták vannak, és hogyan lehet vegyszermentesen termeszteni? Tudni akarod, hogy a paprikán és az ízetlen paradicsomon túl mi minden kerülhet a fazékba? Akkor szervezz filmvetítést a lakóhelyeden, vagy a barátaidnak! A jelentkezők itthon nem, vagy csak nehezen hozzáférhető filmekből választhatnak.

http://vedegylet.hu/vigyazateheto/index.html

 

 

7. 6. Dél-alföldi Régiós Karácsonyi Vásár Algyőn

 

Kedves Intézményvezetők, Kollegák!

 

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Junior Achievement Magyarország (JAM) ebben az évben is megszervezi a dél-alföldi régiós karácsonyi vásárt a JAM-es és az ökoiskolák diákjai részére.

 

A vásárt 2012. december 11-én 14.30-17.00 óráig tartjuk.

 

A résztvevők választhatnak, hogy saját termékeiket kínálják, vagy csak ellátogatnak a vásárra, vagy rövid, zenés, táncos, hangulatkeltő előadással készülnek. A termékek készítésekor és árusításakor elsődleges szempont legyen a környezettudatosság. Egy diákvállalkozás egy standot kap, aminek berendezése a csoport feladata, és a szükséges kellékeket hozniuk kell.

 

A vásáron – hagyományaink szerint – a JAM munkatársai különböző kategóriákban értékelik a diákvállalkozásokat.

 

A jelentkezési lapot 2012. november 23-ig várjuk:

 

- e-mailben: algyo@okosulik.hu

 

- vagy faxon: 62/517-190

- vagy az iskola címére: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, 6750 Algyő, Sport u. 5.

 

A felmerülő kérdésekre választ ad Zsoltné Kender Tünde és Kériné Bódi Judit szervezők az iskolai 62/517-192-es telefonszámon.

 

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Gergely Orsolya ügyvezető igazgató Junior Achievement Magyarország és

 

Iván Zsuzsanna igazgató Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

 

Iskola neve:

Iskola címe:

Kapcsolattartó tanár neve:

Kapcsolattartó telefonszáma:

E-mail cím:

Aláhúzással jelöljék, hogy

 

- saját készítésű termékeket hoznak,

- vagy csak kilátogatnak a vásárra,

- vagy rövid, zenés, táncos előadással készülnek!

 

Jelentkezési határidő: 2012. november 23.

 

 

 

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a varga.peter@ofi.hu címen.

 

A Hírlevél a Társadalmi Megújulás Operatív Program 3.1.1. „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” támogatásával készült.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Kék Bolygó- avatás
Szakmai Nap 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20