Az Ökoiskola Hálózat 340 Hírlevele - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevél302. hírlevél305. hírlevél306. Hírlevél309. hírlevél310. Hírlevél311. Hírlevél312. Hírlevél313. Hírlevél314. Hírlevél315. Hírlevél319. Hírlevél320. Hírlevél322. Hírlevél323. Hírlevél329. Hírlevél330. Hírlevél331. Hírlevél332. Hírlevél333. Hírlevél334. Hírlevél335. Hírlevél336. Hírlevél337. Hírlevél339. Hírlevél340. Hírlevél341. Hírlevél342. Hírlevél344. Hírlevél345. Hírlevél346. HírlevélKülönszám347. Hírlevél348. Hírlevél349. Hírlevél350. Hírlevél352. Hírlevél353. Hírlevél357. HírlevélKülönszám359. Hírlevél363. Hírlevél365. Hírlevél366. Hírlevél367. Hírlevél368. Hírlevél369. Hírlevél398. HírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 16 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 590174Ezt az oldalt 1735 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1650 volt.

Az Ökoiskola Hálózat 340. Hírlevele

2012.11.20.

Tartalomjegyzék frissített vátlozat!

 

1. Pályázat iskolásoknak: tervezz környezetbarát sulit!

2. Európai Hulladékcsökkentési Hét

3. Meghívó a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány kiállítás megnyitóira, filmvetítéseire és egyetemi előadásaira

4. „Álomút” rajzpályázat

5. EGYMÁSÉRT TEREMTVE: „JÓTETT HELYÉBE JÓT VÁRJ!”

6. Diákprojekt pályázat az UNEP támogatásával

 

 

1. Pályázat iskolásoknak: tervezz környezetbarát sulit!

 

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás kiemelten kezeli a lakosság hulladékkezeléssel, elhelyezéssel kapcsolatos szemléletének formálását, ennek keretében hangsúlyosan foglalkozik a tagtelepüléseken élő iskoláskorú gyerekekkel.

 

A Társulás Környezetbarát Iskola címmel diák pályázatot hirdet, az együttműködésben érintett 71 településen működő általános iskolai és középiskolai osztályok számára.

 

A játékban iskolai osztályok vehetnek részt, de mód van arra, hogy az osztály nevében több diák összefogva képviselje az osztályt, viszont a pályázatban mindenkor feltüntetve az osztály pontos létszámát, a felkészítő tanár – osztályfőnök – nevét, elérhetőségét.

 

A pályázati feladat, hogy az osztályok, rövid szöveges összefoglalóban (A/4 lap, maximum 4 oldal) kifejtsék a tervüket, amihez még bármely nekik tetsző formában (maximum A/3 méretben) készítsenek egy szabadkezű rajzot, festményt, vagy fényképet, amellyel be tudják mutatni a nekik ideális környezetbarát iskolát, saját iskolájukra szabva terveiket.

 

A pályázati tervekben bemutatandó témakörök:

 

- Környezetbarát hulladékgyűjtés feltételei, módozatai és körülményei

- Környezetbarát, alternatív energiaforrások megjelenése, használata

- Víz, energia és áramfogyasztás környezetbarát módon

- Környezetbarát taneszközök, tanszerek használata

- Környezetbarát épület, bútorok, felszerelések

- Környezettudatos magatartás a mindennapokban

- Környezetbarát közlekedés az iskolába

- Természetes anyagból készült termékek használata

- Újrahasznosított hulladékból gyártott termékek használata

- Környezetbarát iskolai büfé

 

Az értékelés és díjazás korcsoportonként történik, így az általános iskolák alsó tagozatosai, a felsősök és a középiskolások körében külön-külön részesül díjazásban az első három helyezett osztály.

 

A díjazott osztályok diákjai együttesen belépőjegyet nyernek a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontba.

 

A pályázatok leadásának határideje 2013. február 15.

(MEDIUS Iroda: 9026 Győr, Damjanich u. 15.

Telefon: 96-316-669

e-mail: medius@mediusnet.hu

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. március 21-én, a Víz Világnapja alkalmából Dunakilitin szervezett rendezvény keretében kerül sor, ahova a díjazott osztályok képviseletében 4-4 fős delegációt várunk.

 

A pályázathoz 2012. december 15. határidővel előzetes regisztrációt várnak, a medius@mediusnet.hu e-mail címre.

 

 

2. Európai Hulladékcsökkentési Hét

 

Az Európai Bizottság támogatásával 2009 óta kerül megrendezésre – több mint 20 európai állam részvételével - az Európai Hulladékcsökkentési Hét (angolul: European Week for Waste Reduction = EWWR).

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre idén 2012. november 17-25. között körül sor. Az idén is meghirdetett programhoz – a kelet-közép-európai régióból elsőként – Magyarországot képviselve az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) is csatlakozott, amely vállalta ennek hazai szervezési és koordinálási feladatait.

 

A program lehetőséget kínál arra, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozó hazai szervezetek (vállalkozások, intézmények, civil szervezetek, magánszemélyek) megmutassák, hogy egyszerű, hétköznapi tettekkel, kreatív ötletekkel és megannyi kis lépéssel is meg lehet óvni a környezetet, meg lehet előzni a hulladékok keletkezését. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja egyértelmű:

 

• hulladék-keletkezés csökkentésének népszerűsítése,

• minél több embert és korosztályt cselekvésre motiválni,

• bemutatni, hogy a fogyasztás közvetlenül milyen mértékben befolyásolja a környezetet,

• hangsúlyozni a kapcsolatot a hulladék-csökkentés és a fenntartható fejlődés között.

 

Hogy e célok elérése érdekében mi a teendő?

 

Ehhez első lépésként „csak” el kell döntenie, hogy Ön, illetve környezete a tudatos hulladékcsökkentők táborába kíván-e tartozni, s ezután regisztrálnia kell honlapunkon és a tettek mezejére lépni… A résztvevőknek valóban egyszerű, a mindennapokban folyamatosan megvalósítható hulladék-keletkezést megelőző vállalást kell tenniük.

Bármelyik résztvevő olyan, a hulladékok keletkezésének megelőzését bemutató praktikus ötletekkel, jó és helyes gyakorlat bemutatásával hozhatja magát „hírbe”, amelyek mások számára is megvalósíthatóak, követendők.

Vállalást tehet például egy munkahelyi közösség arra, hogy – kimutathatóan – kevesebbet, vagy két oldalra nyomtat, vagy arra, hogy az egy oldalon nyomtatott, de tovább nem használt papírokat fölajánlja óvodáknak, iskoláknak, hogy a gyerekek rajzolhassanak arra. Vállalási „projekt” lehet az is, hogy egy iskolai osztály olyan, az eredeti funkciójára nem, vagy alig használható ruhákat, ruhaféléket gyűjt, amelyekből mások például rongyszőnyeget készítenek, vagy géprongyként hasznosítanak tovább. Vagy csere-bere akciókat hirdetnek, a feleslegessé vált holmikat jótékonysági célra ajánlják föl. De vállalás lehet, hogy a zöldhulladékot komposztálásra gyűjti és hasznosítja környezetében. Nagyon hatékony lehet az a gyerekek által készített, figyelemfelhívó szöveg, plakát, amely arra szólít föl, hogy Nem kérünk szórólapot! Az előző években volt olyan vállalás is, amellyel közterületen egy információs pultot állítottak föl diákok és személyes meggyőzéssel népszerűsítették a hulladék keletkezésének megelőzését, illetve ennek lehetőségeit, amilyen például a tudatos vásárlás. Persze az ötletek sora végtelen, hiszen az elmúlt évek vállalásai mintaként szolgálva, megtalálhatók a http://www.szelektivinfo.hu/europai-hulladekcsokkentesi-het/ honlapon s ezek – a helyi lehetőségekhez igazítva – megismételhetők és/vagy bővíthetők.

 

A hulladék keletkezését megelőző akcióhét magyarországi szervezője és koordinálója az OHÜ Nonprofit Kft. amely nemcsak összefogja a jelentkezőket, hanem elektronikus úton biztosítja számukra azokat az arculati elemeket, amelyekkel a résztvevő belekerülhet abba a nemzetközi mezőnybe, amely a program európai honlapján (www………)bárhonnan, bármikor elérhető, ugyanakkor lehetővé teszi a „akciózók” közötti kapcsolatfelvételt, eszmecserét, későbbi partneri kapcsolatok kialakítását.

 

Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által képviselt közösségnek, intézménynek, vállalkozásnak, szervezetnek van olyan ötlete, javaslata, amelyet az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretein belül szívesen megvalósítana, nyilvánosságra hozna, úgy várjuk jelentkezését! Bővebb információért kérjük, látogasson el a http://www.szelektivinfo.hu/europai-hulladekcsokkentesi-het/ weboldalra vagy kérdését/kérdéseit küldje el e-mailben az ewwr@ohukft.hu címre.

 

 

 

3. Meghívó a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány kiállítás megnyitóira, filmvetítéseire és egyetemi előadásaira

 

Székesfehérváron (nov. 22-23), Budapesten (nov. 26), Debrecenben (nov. 29) és Szegeden (nov. 30) a Gyermekek jogainak világnapja (nov. 20.), valamint az Aktív idősödés és a generációk közti szolidaritás európai éve kapcsán.

 

Székesfehérváron november 22-23-án

A Kistrombitás Étteremben (Székesfehérvár, Bregyó köz 6.)

2012. november 22-én, csütörtökön 19 órakor.

David Attenborough: Hány ember élhet a Földön? című 60 perces BBC filmjének vetítése

(Magyarországon még nem mutatták be, a magyar feliratozást a BOCS készítette).

 

2012. november 23-án pénteken 19 órakor pedig

A Székesfehérvári Sóstó Természetvédelmi Terület c. 45 perces természetfilm vetítése.

 

Budapesten november 26-án:

 

Simonyi Gyula előadása az ELTE Déli épület I-803 teremben

nov. 26. hétfő 10.15-től másfél óra földrajz szakos hallgatóknak, külső érdeklődők is jöhetnek

 

Cím: Az ökológiai válság gyökerei és az emberiség evolúciós ugrása Afrika demográfiai kihívásainak példáján.

 

Debrecenben november 29-én:

 

Simonyi Gyula előadása a Debreceni Egyetem Ökológiai Tanszék, DE Campus Ökológiai Épületben,

nov. 29. csütörtökön 14 óra, külső érdeklődők is jöhetnek

 

Cím: Az ökológiai válság gyökerei és az emberiség evolúciós ugrása Afrika demográfiai kihívásainak példáján

 

Nov. 29. csütörtök 17h: Filmvetítés: Benedek Elek Általános Iskola (Debrecen, Bocskai tér 1.)

 

Lester R. Brown: Utazás a Föld bolygóra c. 90 perces klímavédelmi filmjének vetítése

(Magyarországon még nem mutatták be, a magyar feliratozást a BOCS készítette).

 

Szegeden november 30-án:

 

Simonyi Gyula előadása a SZTE TTIK Biológiai Épület első emelet, új nagy előadóban

nov. 30. péntek 10h: Szeged, Középfasor 52. Biogeográfia kurzus, külső érdeklődők is jöhetnek.

 

Cím : Az ökológiai válság gyökerei és az emberiség evolúciós ugrása Afrika demográfiai kihívásainak példáján

 

Nov. 30. péntek 17h: Filmvetítés, Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola(Szeged, Tabán u. 16.)

 

Lester R. Brown: Utazás a Föld bolygóra c. 90 perces klímavédelmi filmjének vetítése

(Magyarországon még nem mutatták be, a magyar feliratozást a BOCS készítette).

 

 

Mindegyik program ingyenes, de lehetőleg kérjük előzetes jelentkezését!

 

A BOCS Civilizációtervezés Alapítvány csapata

m@bocs.hu

+3630-247-3648

 

 

4. „Álomút” rajzpályázat

 

Tisztelt Asszonyom/Uram!

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatot hirdet 3-14 éves korú gyerekek számára „Álomút” címmel.

A pályázat beadási határideje: 2012. november 30.

Részletek: http://internet.kozut.hu/Lapok/rajzpalyazat.aspx

 

 

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatot hirdet 3-14 éves korú gyerekek számára „Álomút” címmel.

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, a jövő útja, út és környezet kapcsolata stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy kirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe!

 

Pályázati kategóriák:

 

- óvodások

- általános iskola 1-4. osztályosok

- általános iskola 5-8. osztályosok

 

A nyeremény:

 

Mindhárom kategória nyertese – az óvodás korcsoportban óvodás csoportjának, iskolás esetén az osztályának – egy-egy kirándulást nyer a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe. A nyeremény tartalmazza a nyertes csoportjának/osztályának buszos oda-vissza utaztatását Kiskőrösre a Közúti Szakgyűjteménybe, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film főszerepét játszó úthengerrel is.

 

 

Pályázati feltételek:

 

A pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A pályázaton magyarországi óvodába vagy iskolába járó gyermekek vehetnek részt. A versenyben kizárólag az A4-es méretű alkotások kerülnek elbírálásra! A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.

 

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Konkrét szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

 

A pályázaton csak olyan alkotással lehet részt venni, amely más pályázaton nem vett részt.

 

A pályaművek hátoldalán pontosan és olvashatóan szerepelnie kell a következő adatoknak:

• az alkotás címe,

• a gyermek teljes neve, életkora,

• a pályázati kategória megjelölése,

• a gyermek óvodájának/iskolájának neve, címe, telefonszáma,

• a szülő vagy gondviselő neve, telefonszáma és e-mail címe.

 

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre kérjük

postán vagy személyesen eljuttatni:

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs önálló főosztály

„Álomút” gyermekrajzpályázat

1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.

 

Beküldési határidő: 2012. november 30.

 

Eredményhirdetés: 2012. december közepén

 

 

5. EGYMÁSÉRT TEREMTVE: „JÓTETT HELYÉBE JÓT VÁRJ!”

 

Legszebb ember-állat történetem

Páros irodalmi-képzőművészeti pályázat ökoiskolák ifjú alkotóinak

 

A Magyar Ökoszociális Fórum Európai Kommunikációs Intézet (MÖF-EKI) irodalmi-képzőművészeti pályázatot hirdet felsőtagozatos általános iskolások és gimnazisták számára.

 

A pályázat mind szereplőit, mind a téma forrását és továbbadóját, mind irodalmi és képzőművészeti feldolgozóját tekintve páros jellegű.

 

Olyan történetek irodalmi és képzőművészeti feldolgozását várjuk, amelyeket szüleitektől, nagyszüleitektől, idősebb rokonaitoktól hallottatok, velük történtek meg, ember és állat kapcsolatáról, egymásnak tett szolgálatáról, egymás iránti hűségéről, áldozatáról szólnak. Hobbiállat-történeteket nem kérünk.

 

Barátaid, iskolatársaid, testvéreid közül válassz alkotótársat úgy, hogy egyiktek irodalmi, másiktok képzőművészeti eszközökkel dolgozza fel a témát. Csak gondosan kidolgozott, páros pályamunkák számíthatnak helyezésre, melyek külön is ifjú alkotóhoz méltó színvonalúak.

 

Az irodalmi feldolgozásokat saját kézírással, kék golyóstollal kérjük. Értékelési szempontok: a pályázati kiírásnak való teljes megfelelés; az írás külalakja, helyesírása, a szép nyelvezet.

 

A képzőművészeti témafeldolgozás műfaja és technikája kötetlen. Lehet fekete-fehér vagy színes, egyedül fotó vagy fotómontázs nem. Csak figurális feldolgozást fogadunk el.

 

A 1-3. alkotópáros ingyenesen vehet részt a MÖF-EKI Csólyospálosi Tájbirtokán rendezendő egy hetes nyári alkotótáborban. Műveiket megjelentetjük abban a magyar-német kétnyelvű kötetben, amelyet a pályázati anyagokból adunk ki.

 

Rangsoroljuk 4-10-ig a többi értékelhető pályamunkát is. Ezeket színvonaluk függvényében ugyancsak megjelentetjük magyarul és németre fordítva a pályamunkák kötetében. Természetesen azokról is megírjuk véleményünket, amelyeket valami okból nem helyezünk.

 

Azok a helyezett tanulók is részt vehetnek a nyári alkotótáborban, akik nem jutottak az első három közé. Nekik 50%-os részvételi díjkedvezmény jár, amely másra nem átruházható.

 

Javasoljuk, hogy az ádventi időszakot használjátok a pályamű el(ő)készítésére. Az elkészült munkát végleges letisztázás előtt mutassátok be családotoknak, majd az iskolában irodalom- és rajztanáraitoknak. Megjegyzéseiket, véleményüket fontoljátok meg. A pályaművet csak ezután véglegesítsétek.

 

Az irodalmi pályamunkák terjedelme legföljebb 3 A/4-es oldal, műfaja elbeszélő próza, vers vagy magyar népmeseforma. A képzőművészeti feldolgozások mérete 1 db A/4-es oldal.

 

Beküldés ajánlva: párosan, név, életkor, lakhely, iskola, lakcím, telefon és e-mail-cím megjelölésével 2013. január 20-ig a MÖF-EKI, 6120 Kiskunmajsa, Bercsényi u. 29. címre.

 

További tájékoztatás a www.moefeki.eu honlapon a „Pályázat” menüpontban.

 

 

6. Diákprojekt pályázat az UNEP támogatásával

 

Tisztelt Igazgató Úr/Asszony!

 

A ma okozott környezeti problémák megoldása nagymértékben gyermekeinkre vár a jövőben. Ahhoz azonban, hogy a jövő generációja helyes és felelősségteljes döntéseket tudjon hozni, fontos, hogy gyermekeink már fiatal korukban megtapasztalják mit jelent környezettudatosan gondolkodni és cselekedni! Ennek népszerűsítésére és támogatására idén 12. alkalommal hirdeti meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Volvo közös pályázatát, a Volvo Adventure-t, melyen 2008 óta magyarországi diákok is rendszeresen bemutathatják eredményüket.

 

A pályázatra 1995. július 1. és 1999. július 1. között született fiatalok, 2-5 fős csapatokkal nevezhetnek, munkájukat egy tanár is segítheti. Az angol nyelven megírt, helyi környezetvédelmi projekt megvalósítását bemutató pályázatok leadásának határideje 2013. január 31.

 

A beérkezett anyagokat elsőször a nemzetközi döntőbizottság tagjai értékelik. Az általuk legjobbnak ítélt csapatok ezután a magyar zsűri előtt angol nyelven adhatják elő pályázatukat. Közülük kerül ki az a csapat, amely a svédországi döntőn is összemérheti projektjét a világ többi pályázójával. A Göteborgba kijutó csapat utazásának és kint tartózkodásának valamennyi költségét a Volvo állja. A nemzetközi döntőn a győztes csapat 10.000.- USD, a második helyezett 6.000.- USD, a harmadik pedig 4.000.- USD jutalomban részesül. Bár magát a díjat a csapat nyeri, a gyakorlatban az iskola kapja meg az ezzel járó pénzösszeget.

 

A témaválasztás és a megoldás nagyon sokszínű lehet, a tanulók vállalkozó kedvén múlik. A Volvo Adventure tavalyi győztese egy paraguayi csapat lett, akik a dengue-lázat terjesztő szúnyogok szaporodását akadályozták meg. Programjukban felhívták a lakosok figyelmét a problémára, illetve akciókat szerveztek a környezetük rendbetételére és rendben tartására. A 2011-ben negyedik helyezést elért újpesti „Green Guards” fiatal tagjainak kitartó munkával sikerült megmenteni a Homoktövis Természetvédelmi Terület tőzeglápjának élővilágát a kipusztulástól. A terület karbantartása, valamint az élőhely-kezelési aktivitások eredményeként növekedett a védett cserjék száma. A tiltakozó akciók eredményességének köszönhetően a szakhatóságok leállították a közelben található bevásárlóközpont bővítési munkálatait, és megtiltották a további építkezést a dunakeszi lápon.

 

Ahogy a fenti példákból is kitűnik, a pályázat elsődleges célja, hogy bemutassa, támogassa azokat a projekteket, amelyekben a gyerekek tárnak fel és találnak megoldásokat közvetlen környezetük környezetvédelmi, természetvédelmi problémáira. Természetesen legtöbbször önmaguk nem tudnák megoldani, így vonják be az érintett felnőtteket, a közösséget is. Ezáltal megtapasztalják, hogy saját maguk is alakíthatják környezetüket, pozitív hatással lehetnek saját jövőjükre.

 

A pedagógusok segítségével végzett, valódi problémákra megoldást kereső munka amellett, hogy nagyon hasznos közösségi szolgálat, környezeti nevelési eszköz, fejleszti a lényeglátó, problémamegoldó, az ítéletalkotó képességeket, illetve tapasztalataink szerint erősíti a közösséget, a tanár-diák kapcsolatot, sokszor még a tanulási kedvet is. Mivel a pályázatokat angol nyelven kell benyújtaniuk, munkájuk során jelentősen fejlődik nyelvi készségük is, a döntős csapat pedig életre szóló élményeket, kapcsolatokat szerezhet Göteborgban.

 

Amennyiben diákjai körében tud a kiíráshoz illeszkedő, olyan kezdeményezésről, amelynek 2013. január 31-ig lesz bemutatható eredménye, kérjük, továbbítsa nekik a mellékelt felhívást, és bátorítsa, illetve segítse a diákokat, tanár kollégáit, hogy együtt tegyenek egy kis lépést környezetünk védelméért!

 

További információért és teendőkért kérjük, olvassa el a mellékelt anyagot, látogasson el a www.volvoadventure.org weboldalra, vagy csatlakozzon a Volvo Adventure Facebook közösségéhez (www.facebook.com/VolvoAdventure). A pályázók kérdéseiket, kéréseiket elküldhetik a Volvo Autó Hungária munkatársának, Lőrincz Barbarának a barbara.lorincz@volvocars.com e-mail címre, de kérdéseiket a +36 1 238 8112-es telefonszámon is jelezhetik.

 

Néhány fontos tudnivaló a nevezésről:

 

Kik pályázhatnak?

• 1995. július 1. és 1999. július 1. között született fiatalok, 2-5 fős csapatokban (munkájukat egy tanár is segítheti)

 

Hogyan pályázhatnak?

• On-line, angol nyelven, a Volvo Adventure weboldalán keresztül: www.volvoadventure.org

 

Jelentkezési határidő:

• 2013. január 31.

 

Mit kell feltölteni a projektről?

 

Alapadatok:

• A csapat típusa

• Tanár/vezető neve

• Iskola/csapat neve

• A projekt tárgya

• A projekt neve

• Alapvető információk a csapattagokról

• Elérhetőségek

 

A projekt részletes leírása:

• A projekt tárgya

• Az elérni kívánt konkrét cél(ok) bemutatása

• A projekt akcióterve

• A projektet megalapozó kutatás eredménye

• Az elért eredmény(ek)

• Összegzés

• Fotók, illusztrációk, mellékletek

 

A pályázat elbírálása:

A nemzetközi zsűri elbírálását követően, az elődöntőbe jutott magyar csapatoknak a hazai zsűri előtt kell bemutatni a pályázatot angol nyelven. A magyarországi elődöntő győztes csapata utazhat Göteborgba, a nemzetközi döntőre.

 

A döntő díjazása:

• 1. hely: 10.000 USD

• 2. hely: 6.000 USD

• 3. hely: 4.000 USD

 

Nyelvtudás:

A sikeres előadás érdekében ajánlott, hogy minden csapattag beszéljen olyan szinten angolul, hogy az előadásban aktívan részt tudjon venni, azonban ez nem feltétele a nevezésnek. Legalább egy tanulónak viszont mindenképpen megfelelő szintű angoltudással kell rendelkeznie.

 

Hasznos linkek:

A Volvo Adventure angol nyelvű weboldala: www.volvoadventure.org

A Volvo Adventure közössége a Facebook-on: www.facebook.com/VolvoAdventure

Segédlet a pályázat feltöltéséhez:

http://www.volvoadventure.org/Resources/Submission_Userguide.pdf

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Kék Bolygó- avatás
Szakmai Nap 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20