Az Ökoiskola Hálózat 352. Hírlevele - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevél302. hírlevél305. hírlevél306. Hírlevél309. hírlevél310. Hírlevél311. Hírlevél312. Hírlevél313. Hírlevél314. Hírlevél315. Hírlevél319. Hírlevél320. Hírlevél322. Hírlevél323. Hírlevél329. Hírlevél330. Hírlevél331. Hírlevél332. Hírlevél333. Hírlevél334. Hírlevél335. Hírlevél336. Hírlevél337. Hírlevél339. Hírlevél340. Hírlevél341. Hírlevél342. Hírlevél344. Hírlevél345. Hírlevél346. HírlevélKülönszám347. Hírlevél348. Hírlevél349. Hírlevél350. Hírlevél352. Hírlevél353. Hírlevél357. HírlevélKülönszám359. Hírlevél363. Hírlevél365. Hírlevél366. Hírlevél367. Hírlevél368. Hírlevél369. Hírlevél398. HírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 9 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 590017Ezt az oldalt 1610 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1532 volt.

Az Ökoiskola Hálózat 352. Hírlevele

2013. április 03.

 

1. Ökoturisztikai online kérdőív – április 05-ig

2. Kockás liliom túra - április 13

3. „Élő kincseink - Ne csak lásd, védd meg!” pályázat

4. „Rajzolj 100 éves kisvasutat!” rajzpályázat

5. Agenda 21 Internet Konferencia

6. Ösvény Oktatóközpont ajánlatai

 

1. Ökoturisztikai online kérdőív- április 05-ig

 

Az Ipoly Erdő Zrt. három szlovákiai és további egy magyar partner együttműködésével valósítja meg a Magyar-Szlovák Erdészeti és Vadászati Klaszter létrehozása elnevezésű projektet (HUSK/1001/1.1.2/0022) Nógrád megyében, Pest megye Szobi és Váci kistérségében, valamint Szlovákia Levice, Vežký Krtíš, Krupina, Detva and Lučenec régióiban. A klaszter kiemelt célja a határmenti területek gazdasági versenyképességének növelése, gazdasági együttműködésük erősítése, természeti értékeik megőrzése, melynek eszköze a fenntartható fejlődés támogatása a vadászat, az erdészet, a biomassza gyártás és felhasználás és az ökoturisztikai szolgáltatás terén.

Ez a projekt lehetőséget ad egy - az erdei turizmus fejlesztése és az idegenforgalmi lehetőségek optimalizálása céljából készülő - ökoturisztikai tanulmány elkészítésére, melynek kutatási részéhez kéri az Ipoly Erdő Zrt. az Önök közreműködését!

Amennyiben hajlandó néhány percet szánni egy online kérdőív kitöltésére, kérjük kattintson az alábbi linkre: http://goo.gl/XIdFR Köszönjük előre is részvételét ebben a fontos kutatásban!

 

2. Kockás liliom túra- április 13

 

Az E-misszió Természet-és Környezetvédelmi Egyesület sok szeretettel várja virágnéző túrasorozatának soron következő eseményére, mely során az Egyesület a védett kockás liliomot szeretné bemutatni az érdeklődőknek.

Szent György havában, a virágkoszorút öltött vadkörtefákkal egy időben emelik fel virágaikat a kockásliliomok. A rózsaszín, sakktáblaszerűen foltos, bókoló virágok sok természetfotóst ihlettek meg. E szemet-lelket gyönyörködtető liliommal április során szakemberek vezetésével, lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatnak a természetjáró túra résztvevői.

 

Helyszín: Beregi-sík, Márokpapi környéke

Időpont: 2013. április 13. (szombat)

Indulás: Csiperke Erdei Iskola és Tábor (Márokpapi, Kossuth u. 111.) reggel 10:00

Túravezetés az adott napon ingyenes.

 

Az Egyesület különjáratot bérel, mely szombat reggel indul Nyíregyházáról. A korlátozott kapacitás miatt (40 fős autóbusz) az autóbuszos utazást választók esetében fontos a jelentkezés és a befizetés sorrendje. A busz költsége 1.500 Ft/fő, családoknak (szülő - gyerek, unokatestvér, nagyszülő - unoka) kedvezményesen 950 Ft/fő.

Bővebb információt olvashat és a jelentkezési lapot letöltheti az alábbi linkről: : http://csiperkeerdeiiskola.hu/index.php/hirek/1-friss-hirek/302-kockas-liliom-tura-2013

A kitöltött jelentkezési lapot a kolocsan.tunde@e-misszio.hu címre küldjék vissza!

Szállás: http://csiperkeerdeiiskola.hu/index.php/hirek/1-friss-hirek/292-10-kedvezmeny-a-kockasliliom-viragzas-idejere

 

3. „Élő kincseink – Ne csak lásd, védd meg!” pályázat

 

A Harmónium Független Kommunikációs Egyesület Aprólépés és a Látó-Mező Közösségi Ökotábor csapata kreatív alkotói pályázatot ír ki a közelgő Madarak és fák napja (május 10.) alkalmából. A szervezők elsősorban olyan alkotásokat várnak, amelyben a lakóhely, a környezet „élő kincsei” kerülnek bemutatásra. Például hazánkban megtalálható rövidebb-hosszabb ideig nálunk időző madarak, vagy hazai, őshonos madarak, fafajok. Az alkotás készülhet akár egy kedvenc madárról, fáról is. Korhatár nincs, viszont a fődíjra csak a 7 – 14 év közötti pályázók jogosultak! Beküldési határidő: 2013. május 12.

Pályázni lehet: szabadon választott technikával készített illusztrációkkal (pl. rajz, grafika, képregény, montázs, fotó, videó …), illetve rövid szöveges alkotásokkal (szabadon választott műfajban írott munkák – pl. mese, levél, mini esszé, vers, vicc stb. maximum 2000 karakter vagy egy A4 kézzel írott oldal terjedelemben).

 

A részletes pályázati kiírás: www.aprolepes.hu/kreativ-palyazat linken olvasható.

 

4. „Rajzolj 100 éves kisvasutat!” rajzpályázat

 

A Kemencei Erdei Múzeumvasút ma is üzemelő fekete-völgyi szakaszának építése 100 évvel ezelőtt kezdődött. A jubileumi év alkalmából az Ipoly Erdő Zrt. pályázatot hirdet óvodások, valamint alsó és felső tagozatos tanulók számára, melyeken keresztül bepillantást nyerhetünk az elmúlt 100 év történéseibe!

A pályamű témája lehet az erdei vasút építése; a vasúti járművek és szerelvények bemutatása; az erdőben, erdei vasúton, rakodókon és fatelepen dolgozó brigádok élete; a faanyag közelítésének, felterhelésének és szállításának módjai; az erdei vasút és a ló kapcsolata; az erdei vasút napjainkban betöltött szerepe.

A kisvasút történetének megismeréséhez érdemes ellátogatni az alábbi honlapokra: www.kisvasut.hu, www.ipolyerdo.hu

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek (grafitceruza, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, vízfesték, akril festék, akvarellfesték, kollázs illetve vegyes technika.) A papír mérete ne haladja meg az A/3 formátumot! Az alkotás hátuljára minden esetben írják rá a mű készítőjének nevét, életkorát, iskoláját és osztályát, valamint a mű címét! Egy pályázó max. 3 pályaművel indulhat!

Az értékelés során az ötletességet, a kivitelezést, valamint a választott témában a helyi specialitásokra történő utalásokat is figyelembe veszik.

A szakmai zsűri az alábbi kategóriákban választ nyerteseket:

- óvoda

- általános iskola 1-2. osztály

- általános iskola 3-4. osztály

- felső tagozat

A kategóriák 1-3. helyezettjei családi belépőjegycsomagokat, kisvasutazásra feljogosító menetjegyeket, valamint rajzeszközöket vehetnek át.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az alkotások beküldésével átadják rajzuk felhasználási jogát a kiírónak; továbbá elfogadják, hogy a beküldött pályaművek nem kerülnek megőrzésre, visszaküldésre. Az alkotásokkal együtt pályázati adatlapot is be kell küldeni, mely letölthető a www.ipolyerdo.hu honlapról, vagy beszerezhető az KEMV állomásán.

A pályaművek beérkezési határideje: 2013. június 30. A pályaműveket postai úton az alábbi címre eljuttatni: Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet, 2638 Kemence, Fő út 274.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjak kiosztására 2013. július 27-én, a Kemencei Erdei Múzeumvasút napján kerül sor. A nyerteseket előzetesen postán vagy e-mailben értesítik. A beérkezett rajzok legjobbjaiból 2013. szeptember 30-ig, a Kemencei Erdei Múzeumvasúton kiállítást rendeznek, ahol a kisvasútra érkező látogatók által leadott szavazatok alapján közönségdíjat adnak át, melyet a nyertes az Európai Erdők Hetén vehet át.

Bővebb információ a pályázattal kapcsolatban: Erősné Dobson Zsófia, erdei iskola vezető

Ipoly Erdő Zrt. Kemencei Erdészet, 27/365-161, kemence@ipolyerdo.hu

 

5. Agenda 21 Internet Konferencia

 

2013. április 18.-án 00:00-24:00 között tanítókat és tanulókat várnak a világ minden tájáról – várhatóan öt kontinensről, 50 országból -, hogy rész vegyenek a minden évben megrendezésre kerülő internetes konferenciára. A fenntarthatóság témakörében konferenciatermekkel, moderátorokkal, nemzetközi szakértőkkel, műhelymunkákkal várják a szervezők a regisztrált résztvevőket. Az idei konferencia központi témája a szegénység.

További információ és regisztrációs lehetőség a http://www.agenda21now.org weboldalon.

 

6. Ösvény Oktatóközpont ajánlatai

 

Az Ösvény Oktatóközpont oktatási és szabadidős programokat, foglalkozásokat tart a természet és környezetünk megismerésére óvodásoktól a felnőttekig, magánszemélyektől a cégekig.

Az Ösvény Oktatóközpontban természetismereti foglalkozások, erdei iskolai programok, terepgyakorlatok, túrák sorát tartják iskolai csoportok számára, de az egyedi igényeket is kiszolgálnak. A foglalkozások során komplex, tevékenységre épülő módszerekkel dolgoznak az Oktatóközpont szakértő terepvezetőivel kinti és benti helyszíneken.

További információ: http://osvenykft.hu

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.

Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2837 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Kék Bolygó- avatás
Szakmai Nap 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20