Az Ökoiskola Hálózat 359. Hírlevele - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Technikum
 
 
  KöszöntőÁlláshirdetésTagint.vez.pályázatokNyitóoldalMulasztás igazolásFelvételi tájékotatóÉrettségi vizsgaHírekNévadónkPályázatainkIskolatörténetSzabályzatokEseménynaptárVersenyeinkMunkatársakIskolai könyvtárDiákokDiákalapítványVideókVersenyeredményekKépekMédiaIskolaújságRólunk írtákSuliTVÖkoiskola hírlevél302. hírlevél305. hírlevél306. Hírlevél309. hírlevél310. Hírlevél311. Hírlevél312. Hírlevél313. Hírlevél314. Hírlevél315. Hírlevél319. Hírlevél320. Hírlevél322. Hírlevél323. Hírlevél329. Hírlevél330. Hírlevél331. Hírlevél332. Hírlevél333. Hírlevél334. Hírlevél335. Hírlevél336. Hírlevél337. Hírlevél339. Hírlevél340. Hírlevél341. Hírlevél342. Hírlevél344. Hírlevél345. Hírlevél346. HírlevélKülönszám347. Hírlevél348. Hírlevél349. Hírlevél350. Hírlevél352. Hírlevél353. Hírlevél357. HírlevélKülönszám359. Hírlevél363. Hírlevél365. Hírlevél366. Hírlevél367. Hírlevél368. Hírlevél369. Hírlevél398. HírlevélSzülői munkaköz.HivatkozásokKözösségi szolgálatIn memoriamKözzétételi listaHatártalanul_2017-18Fotovoltaikus r.AdatvédelemSZÉJ 2019Diáknap 2019KNyPBeiratkozás 2020Nyertünk 2020COVID-19ÖKOISKOLAKadétképzésDKA labor
 
További weblapjaink Minőség, hatékonyság, esélyegyenlőség (Innováció a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskolában) innovacio. ganz-munkacsy.hu Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény, előminősített referenciahely: kompetencia. ganz-munkacsy.hu A ZSZC Munkácsy Tagiskola könyvtárának honlapja: munkacsykonyvtar. munkacsyszki.hu

Legutolsó frissítés:
2021. Máj. 20. 12:02
Jelenleg 12 látogató tartózkodik az oldalon.Összes látogató 2009 szeptember óta: 590170Ezt az oldalt 1598 alkalommal jelenítették meg 2009 szeptember óta. Ebből az egyedi letöltés 1526 volt.

Az Ökoiskola Hálózat 359. Hírlevele

2013. június 12.

 

1. Magyar Környezeti Nevelési Egyesület terepi módszertani képzése és pályázati beharangozója

2. Tesztfoglalkozások a Magyar Természettudományi Múzeumban – felhívás biológia szakos tanároknak

3. Az Euro Hungaricum Alapítvány nyári tábor ajánlatai

4. „Az erdő ajándéka” – élménytábor Budapesten

5. Nyári táborok a Ravazdi Erdei Iskolában

 

1. Magyar Környezeti Nevelési Egyesület terepi módszertani képzése és pályázati beharangozója

 

Örömmel jelezzük, hogy a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület ismét meghirdeti az Otthon az erdőben pályázatot, immár 3. alkalommal a következő tanévre. A részletes kiírást az mkne.hu/otthonazerdoben honlapon olvashatják.

Ismét szerveznek terepi módszertani képzést is, melyen a résztvevők információkat kaphatnak az Otthon az erdőben program következő évi pályázati anyagának megírásához és sok, gyakorlatban is használható ötletet, tapasztalatot, ismeretet a pályázattól függetlenül.

A képzés időpontja: 2013. június 21-22., helyszíne: Budapest, az MKNE irodája (1113, Zsombolyai u. 6.), illetve Kamaraerdő (terepi helyszín). A részletes program az mkne.hu/otthonazerdoben honlapon.

Részvételi díj: 6000 Ft, melyet a helyszínen vagy átutalással a 16200151-00270519 bankszámlaszámra (közlemény: terepi képzés) kell befizetni. Az összeg tartalmazza a pénteki és szombati ebédet, a pénteki közös, éttermi vacsorát és a napközbeni ellátás díját. Vidéki jelentkezőknek igény esetén a szervezők segítenek szállást keresni.

Jelentkezni lehet 2013. június 14-ig ezen az oldalon lehet 2013. június 20-ig.

 

2. Tesztfoglalkozások a Magyar Természettudományi Múzeumban – felhívás biológia szakos tanároknak

 

A Magyar Természettudományi Múzeum új múzeumpedagógia programjához várja hetedik évfolyamos osztályok jelentkezését. A múzeumi óra a Sokszínű Élet című kiállításban zajlik és a biodiverzitás témakörével, kiemelten hazánk élővilágával foglakozik. Az óra során sok önállóan vagy csoportban megoldandó feladat segítségével fedezik fel a gyerekek a kiállítást. A résztvevő csoportok számára természetesen mind a program, mind a múzeumi belépés ingyenes. A teszt-foglalkozások során begyűjtött tapasztalatok alapján tovább a múzeum dolgozói véglegesítik a programot, amelyet végül honlapukon közkinccsé tesznek.

További információkért keressék Holler Juditot: e-mail: holler@mttm.hu, telefon: (1)120-10-75/3202. A program a Natural Europe (magyarul: Mindenki Múzeuma) című projekt keretében valósul meg.

 

3. Az Euro Hungaricum Alapítvány nyári tábor ajánlatai

 

Az Alapítvány jó levegőn, családi környezetben, egész nyáron várja nyári táborokba a 6-14 éves korosztályú gyermekeket. Létszám: turnusonként max. 30 fő. Helyszín: Hatvan városában egy gyönyörű farm, ahol 6 hektár terület, gyümölcsös, hatalmas kert áll gyerekek rendelkezésére.

 

NYELV TÁBOR (Angol /Német) 24 000 Ft

A tábor célja intenzív nyelvoktatás, napi 4 órában, délelőttönként, kis csoportokban. A foglalkozások célja szókincsbővítés és beszédkészség fejlesztés. A tanárok játékosan, kreatív ötletekkel teszik a gyerekek számára könnyen elsajátíthatóvá az anyagot. A gyerekekkel foglalkozik egy kizárólag angolul beszélő, külföldi tanár is.

KREATIV TÁBOR 21 000 Ft

A tábor célja, hogy a gyerekek kézügyességét és kreativitását fejlessze. A foglalkozások a gyerekek képességeihez igazodnak: gyöngyfűzés, batikolás, szövés-fonás, dekorációs díszek készítése, képkészítés, kézimunkázás, agyagozás, ékszerkészítés.

 

SPORTTÁBOR 21 000 Ft

Labdajátékok: kosárlabda, röplabda, beachball, ping-pong, foci, tenisz, tollaslabda, méta, baseball. Ügyességi játékok: akadályversenyek, kirándulással egybekötött kincskeresés. Érzékelést és észlelést fejlesztő játékok.

 

LOGIKA TÁBOR 21 000 Ft

A foglalkozások során a gyerekek különböző stratégiai, logikai, ügyességi, érzékelést fejlesztő játékokat játszanak, feladványokat oldanak meg - backgammon, sakk, malom, színsakk, ördöglakatok, keresztrejtvények, fejtörők, sodoku, kártyajátékok, minilükk, elvarázsolt labirintus, kalózos bújócska, szafari bújócska, száguldó robotok.

 

DÉLUTÁNI PROGRAMOK

A gyerekek „kreatívkodnak”, sportolnak, JÁTSZANAK. A szabadidejüket sok mozgás, vidám játékok, csapatversenyek, „egy perc és nyersz” ügyességi játékok teszik változatossá. Minden program a szabadban, jó levegőn zajlik!

A tábor díját, két részletben is be lehet fizetni. (Testvérek részére, ill. akik több turnusra jelentkeznek, kedvezményt biztosítunk).

A bentlakásos tábor ára tartalmazza a foglalkozásokat, képzéseket, teljes ellátást, szállást.

 

Bővebb információ és jelentkezés: Szilágyi-Halász Réka Tel.: 06-70-388-4876

eurohungaricum@eurohungaricum.hu ,www.eurohungaricum.hu

 

4. „Az erdő ajándéka” – élménytábor Budapesten

 

„Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy kis erdészház. Ott élt az erdész bácsi családjával…”

A szervezők 7-11 éves gyerekek jelentkezését várják az erdei élménytáborba 2013. július 8-12., naponta 8-16 óra között. Helyszín: Hármashatár-hegy, Szépvölgyi dűlő, Erdész ház (1 ha-os bekerített erdős parkban)

 A hely különlegessége az egyedülálló óriás szelídgesztenyefa-liget, ahol a tábor megrendezésre kerül. A parkban fellelhető különleges fenyőerdő biztosítja a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss levegőt. A park közepén található fedett foglalkoztató az esős időben nyújt menedéket. Megközelíthető: 65-ös autóbusz végállomástól (Fenyőgyöngye) 10 perc sétával, illetve autóval.

 

Az élménytábor programjai:

Hétfő délelőtt: Ismerkedés varázstoboz segítségével. Az erdészház parkjának felfedezése, erdei termékkóstoló (erdei mézek, lekvárok, gyógynövények).
ebéd mesemondás
délután: Festőnövényekkel festés papírra, közös térkép készítése az erdő ajándéka tanösvényről.

Kedd délelőtt: Cél az Árpád-kilátó, amit térkép és tájoló használatával kell megkeresni. Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célba dobás kosárba, fatuskóra).
ebéd mesemondás
délután: Vizes nemezelés.

Szerda délelőtt: Úticél a Vöröskővár és az alatta elterülő galagonya ország, vitorlázó repülőtér (bújócska meseszerű fák és sziklák között, „fűben - fában orvosság” ismerkedés gyógynövényekkel, róka ürge játék).
ebéd mesemondás
délután: Agyagozás, sóliszt- gyurmázás, közösen egy kis agyagkemence építése

Csütörtök délelőtt: A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (esővíz játék, gyakorlati talajvédelem, faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon).
ebéd mesemondás
délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése, közös fatál faragása. Találkozás az erdei varázslómanóval, mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni.

Péntek délelőtt: Cél a paplanernyősök hegye, az Újlaki-hegy. Az erdei állatok élete, cserkelés, nesztelen lopódzás, magasles (vaddisznós játék, sas-bagoly játék, visszatekintés a hét élményeire).
ebéd mesemondás
délután: Tábortűzrakás, gyújtás, közös sütés. A héten készült alkotások kiállítása.

Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, friss erdei üdítő ital (menta, citromfű, szederlevél), foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

 

A programokat Németh Péter, Pataky Andrea, Perényi Dorka, Szabó Cecília, Szabó Miklós vezeti. A tábor maximális létszáma 24 fő. Részvételi díj: 27.000,- forint


Jelentkezni lehet június 30-ig az erdoajandeka@gmail.com címen, vagy telefonon:

Pataky Andrea képzőművészeti és kézműves tanár, 06-20-346-31-31

Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52

 

 

5. Nyári táborok a Ravazdi Erdei Iskolában

 

 

FOTÓS TÁBOR

 

A NymE Apáczai Kar Neveléstudományi Intézete a Ravazdi Erdei Iskolával közösen az idei évben is meghirdeti nyári táborát. A tavalyi év sikere alapján az idei nyári táborban is a természetfotózást helyezzük a középpontba, amelyet kiegészítenek az erdő élővilágát és a környék látnivalóit megismertető programok, valamint a kézműves foglalkozások.

A programokat a NymE-AK Neveléstudományi Intézetének oktatói vezetik, de felügyeletük mellett bekapcsolódnak a Ravazdi Erdészet erdészei, valamint a nyári gyakorlaton lévő hallgatók is. A fotós programokat Nagy Imre negyedéves tanító szakos hallgató vezeti, aki fotópályázatokon többször volt nyertes, illetve különdíjas is.

A tábor keretein belül nem profi fotósok képzésére törekszenek, hanem alapvető fotózási ismeretek gyakorlatorientált elsajátíttatására, a természeti értékek igényes rögzítésének megtanítása a cél. A táborba ezért azok is nyugodtan jelentkezhetnek, akik nem rendelkeznek komoly fotós felszereléssel vagy akár fényképezőgéppel. Természetesen az ideális az volna, ha a gyerekek legalább fényképezésre alkalmas mobilt vagy valamilyen egyszerű kompakt fényképezőgépet tudnának hozni.

 

Időpont: 2013. július 15-19. Helyszín: KAEG Zrt. Ravazdi Erdészet (9091 Ravazd, Erdészet út 1.) A tábor költsége: 24.000 Ft/fő (testvéreknek, visszatérőknek: 22.000 Ft/fő)

A tábor min. 10 fő jelentkezés esetén indul. A tábor költsége tartalmazza a napi ötszöri étkezés, a szállás, a kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyagok és a Pannonhalmi Apátság belépőjének árát.

 

A táborra jelentkezni és további információ:

Lampert Bálint táborvezető, tel: 70/23-50-643, e-mail: termeszetbarat@atif.hu

 

KERÁMIA TÁBOR

 

Időpont: 2013. július 22-26-ig és augusztus 5-9-ig. Helyszín: Ravazdi Erdei Iskola (9091 Ravazd, Erdészet út 1.) Ár: 28.000 Ft Amit az ár tartalmaz: 5 nap, 4 éjszaka szállás költsége, napi ötszöri étkezés, a kreatív foglalkozásokhoz szükséges anyagok ára, programok díja.

 

Ebbe a táborba elsősorban azokat a jelentkezőket várják, akik a kreatív, alkotó tevékenységeket kedvelik, mert napi két kerámiafoglalkozáson is részt vehetnek.

Iparművész és keramikus pedagógusok vezetésével a kerámia tárgyak készítésének teljes folyamatát gyakorolhatják a táborlakók a tervezéstől a kész alkotások festéséig, kiégetéséig.

A gyermekek marokedényeket, ékszereket, gyöngyöket, medálokat, érméket készítenek, amiből a legszebbeket haza is vihetik magukkal.

Az alkotó tevékenységek mellett a gyermekek megismerhetik a környék látnivalóit, az erdő élővilágát, megvizsgálhatják a körülöttünk nyíló növényeket, hogy alkotásainkban visszatükrözhessék környezetünk inspiráló szépségét.

 

Jelentkezés és bővebb információ: libor.maria@kaeg.hu, 36 20/599-7838

 

ERDEI ÉLMÉNY TÁBOR

 

Időpont: 2013. július 29-augusztus 2. Helyszín: Ravazdi Erdei Iskola (9091 Ravazd, Erdészet út 1.) Ár: 25.000 Ft Amit az ár tartalmaz: 5 nap, 4 éjszaka szállás költsége, napi ötszöri étkezés, a kreatív foglalkozásokhoz szükséges anyagok ára, programok díja.


Játék, játék, játék 5 napon keresztül a természetben, a friss levegőn és közben rengeteg új dolgot fedezhetnek fel és ismerhetnek meg az erdő élővilágáról, a környezetről a „ravaszdi” gyermekek.

A túrák során megfigyeljük a vadon élő állatok életét, megismerjük, hogy melyik növény mire való és megpróbálunk a tapasztalatok alapján a tábor végére egy erdei menedéket (bungit) építeni magunknak.

 

Jelentkezés és bővebb információ: libor.maria@kaeg.hu, 36 20/599-7838

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.

Impresszum

Magyarországi Ökoiskolák Hálózata
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1055 Budapest, Szalay utca 10-14.
tel: 1/2357249
fax: 1/2357242
email: varga.attila@ofi.hu

Ön hírlevelünk számát kapta. Az Ökoiskola hírlevél címlistájára feliratkozni, onnan leiratkozni a http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel oldalon tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2858 példányban.
1055 Szalay utca 10-14.

www.nfu.hu
Webdesign és programfejlesztés:
Tüske Balázs (tuskebganz@freemail.hu)
Legfrissebb oldalak:DKA laborKadétképzésÖKOISKOLACOVID-19Érettségi 2020Nyertünk 2020Beiratkozás 2020Versenyeink 2019/2020Mulasztás igazolásSZÉJ 2019Tagint.vez.pályázatokDiáknap 2019AdatvédelemKöszöntőKözösségi szolgálatHatártalanul_2017-18Közzétételi listaÖkolábnyom tesztVersenyeredményekIngyenes Office 365 
Legújabb videó:
Szenzordilemma (a ketrecharcos)Legújabb képgalériák:
Kék Bolygó- avatás
Szakmai Nap 2021 HírlevélFeliratkozásLeiratkozás
Legújabb hírek:PET palack mentes középiskola
2020. Dec. 10. (Csütörtök)
Gáspár Martin: új magyar rekord
2020. Szept. 24. (Csütörtök)
További hírek...IskolaújságÖrökségünk '48 történelmi vetélkedő - országos 1. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
Magyarok Európában vetélkedő - országos 5. hely!!!
2015. Ápr. 7. (Kedd)
További cikkek...
Elérhetőségeink: Címünk:
8900 Zalaegerszeg,
Gasparich u. 24.
Telefonszámunk:
06-92 510-773
E-mail címünk:
info@munkacsyszki.hu
OM azonosító:
203067
Zalaegerszegi SZC azonosító:
202105
"Munkácsy Szakközépiskoláért" Alapítvány 18958410-1-20